tosty z komosą białą i dwurzędem
chleb z formy
słony ser żółty np. morski
camembert
pęczek dwurzędu czyli fałszywej rukoli
talerz młodych liści komosy białej czyli lebiody
Zieleninę umyć. Liście komosy zanurzyć na kilka minut we wrzątku i dokładnie odsączyć, ale nie odciskać. Dwurząd pozbawić gałązek i ewentualnie grubo pokroić. Składać kanapki z sera żółtego z lebiodą oraz sera pleśniowego z dwurzędem. Zapiekać w tosterze kilka minut aż będą odpowiednio rumiane.
Uwielbiam chwasty!
OdpowiedzUsuńWspaniały tost.
Amber, dziękuję za komentarz! Przypomniał mi o czeskich rogalikach, które zupełnie wypadły mi z głowy. Dzięki Tobie jeszcze zdążę. ;)
UsuńJa jednak z chwastów najbardziej uwielbiam zieleninę z dużą ilością czosnku.
OdpowiedzUsuńBo z czosnkiem prawie wszystko jest lepsze. :P
Usuń